Versla de griep met knoflooksoep

Whoow! 30 tenen knoflook hoor ik je denken! Dat is heftig!

Maar deze soep werkt geneeskrachtig als je een virus, verkoudheid of griep wilt verslaan. En hij smaakt heerlijk!
Het geeft je immuunstelsel een boost en werkt bacterie en virusdodend. Uit onderzoek blijkt zelfs dat knoflook vele malen beter kan zijn dan bepaalde antibiotica. Het verlaagt ook je bloeddruk en cholesterol door het stofje allicine uit knoflook.

Het enige wat je nu misschien nog in de weg kan staan van het maken van deze soep is de knoflookgeur.
Je wilt morgen natuurlijk niet als een soort van melaatse worden behandeld. Maar aan de andere kant,
ziek worden is ook niet het beste vooruitzicht. Je kunt het toch gewoon uitleggen. Of je neemt voor je collega’s, moeder of buurvrouw ook gewoon een overheerlijke portie van deze soep mee.

Ingredienten
• 3 bollen knoflook (± 30 teentjes)
• 1 knolselderij (800 gram)
• 400 ml. kokosmelk
• 1 ui
• 1 citroen of citroensap
• 1 eetl. kokosolie
• keltisch zeezout en zwarte peper
• 750 ml. bouillon (van 1½  bio bouillon blokje of zelfgemaakt)
• 30 gram peterselie & een takje tijm of 1/2 theelepel gemalen tijm
• 6 eetl. olijfolie
• 3 eetl. appelazijn

Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden.

Snijd het bovenste kapje van de knoflookbollen zodat de tenen net zichtbaar worden.
Leg de 3 bollen knoflook vervolgens op bakpapier en bedek de bollen er ook mee, je wilt niet dat ze zwart worden.
Plaats ze voor ± 45 min. in de oven.

Als de knoflook bollen straks uit de oven komen laat je ze heel even afkoelen.
Daarna kun je de zachte knoflooktenen zo uit de schil knijpen.

Snijd de knolselderij en de ui in grove stukken

Maak ook alvast de peterselie olie:
snijd de peterselie grof en doe met de olie en appelazijn in een hoge beker, pureer met de staafmixer of doe het met een blender.

Verhit de kokosolie in een soeppan en bak de ui voor 5 min.
Doe vervolgens de knolselderij en tijm er bij en bak nog een paar minuten mee.
Blus af met de kokosmelk en voeg ook de bouillon toe.

Nu rustig koken tot de knolselderij zacht is in ongeveer 20 minuten.
Daarna kun je de soep pureren met een staafmixer.

Voeg eventueel peper en zeezout naar smaak toe.
Serveer met wat citroensap en besprenkel met de peterselie-olie.

Eet smakelijk!

Published on maart 2, 2022

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.