Snelle courgette pasta

Lekker, gezond & eenvoudig

Tegelijk een perfecte manier om lekker veel groenten te eten.
Deze courgette pasta is een van mijn favoriete zomergerechten.
Eenvoudiger en sneller kan bijna niet, het is koud en lekker licht voor warme dagen.

B-vitaminen 

In een drukke of stressvolle periode verbruikt je lichaam extra veel B-vitaminen. Goed om te zorgen dat je deze volop binnen krijgt, want B-vitaminen zijn belangrijk voor het functioneren van je zenuwstelsel. Ze zitten veel in: avocado, bonen, asperges, erwten, champignons, zilvervliesrijst, broccoli, avocado’s, linzen, eieren, gevogelte, vis, bananen, noten, zaden & edelgist. 

Edelgist

Heb je dat wel eens gegeten? Edelgist (ook wel nutritional yeast genoemd) is een gedroogde inactieve gist. Je kunt het kopen in de Bio winkel of online. Het smaakt een beetje als Parmezaanse kaas. En het is heerlijk over je pastasaus, in je pesto of over een omelet. Het zit boordevol B-vitaminen, dus wellicht de moeite waard om eens te proberen.

Ingrediënten

Voor 2 personen, of 2 dagen.

  • 1 courgette
  • 1 teen knoflook
  • 2 grote rijpe tomaten (300 gram)
  • 6 geweekte zongedroogde tomaten
  • 1 handje verse basilicum (of 2 theelepels gedroogde basilicum)
  • 2 eetlepels amandelen
  • 2 eetlepels edelgistvlokken
  • 3 eetlepels olijfolie

Benodigdheden

  • Keukenmachine of blender
  • Spiraalsnijder, Spirelli of Spiralizer o.i.d.
    (in ieder geval zo’n ding wat slierten maakt van je courgette, investering rond de 10 euro in een Kookwinkel).

Bereiding

Maak met een spirelli, spiraalsnijder of spiralizer slierten van je courgette. Laat ze direct op je bord neerkomen. Vervolgens doe je alle overige ingrediënten (behalve de edelgistvlokken) in een blender of keukenmachine tot er een gladde saus ontstaat. Schep de saus over de courgetteslierten en bestrooi met de edelgistvokken.

Tip

Dit is een koud gerecht, ideaal voor de zomer. Maar in de winter heb je misschien meer behoefte aan iets warms. Je kunt de saus dan prima even verwarmen. De courgette slierten ook, maar heel kort.

Laat je weten wat je van dit gerecht vond?

Zorg goed voor jezelf!

Lieneke van Grinsven

Published on juli 11, 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *