Pompoensoep

Hoewel we allemaal hopen op een heerlijke nazomer zie ik de eerste herfstkleuren al tevoorschijn komen. De pompoenen kleuren prachtig oranje en zijn klaar om geoogst te worden.
De herfst is de tijd om weer wat meer naar binnen te keren.

Jezelf voeden en verwarmen van binnenuit staat centraal.

Herfstgroenten helpen je met dit proces en bereiden je voor op de aankomende koude. De seizoenen schenken je precies wat je op dat moment nodig hebt. Eten volgens het seizoen brengt je in harmonie met de natuurlijke cycli hiervan en daarmee ook je eigen natuur. 

Mijn favoriete herfstgroente is zonder twijfel de pompoen. Ik heb mijn eerste pompoen uit mijn moestuin al in de pan gehakt. Voor jullie nu dus een pompoensoep recept. Ik heb gekozen voor een snelle variant met avocado. Een wat dikke soep die naast verwarmend toch lekker fris is door toevoeging van kokosyoghurt en die je super snel op tafel hebt. Dus ook prima geschikt voor je lunch.

Pompoenen werken heerlijk verwarmend van binnenuit. Ze bevatten veel vitamine A, C en E en veel vezels voor een gezonde darmwerking. Ook bevatten pompoenen veel zink wat bijdraagt aan een goede immuniteit.

Ingrediënten Pompensoep

  • 1 flinke scheut olijfolie
  • 1 (fles)pompoen (1 kg.)
  • 4 grote tenen knoflook (geperst of in kleine stukjes)
  • 1 avocado
  • 1 bio bouillonblokje (liefst zonder gist)
  • kokos yoghurt
  • 1 tl. gemberpoeder
  • 1 tl. komijnpoeder
  • Verse basilicum (in reepjes)
  • peper naar smaak

Bereiding

Snij de (fles)pompoen in stukken en ontdoe van de pitten. Doe een scheut olijfolie in de pan en fruit daarin de knoflook. 
Voeg vervolgens de gember en de komijn poeder toe en fruit nog 1 minuut extra. Daarna doe je de stukken pompoen erbij.  Voeg 1 liter heet water toe en het bouillon blokje. Laat koken tot de pompoen zacht is. 

Haal de pan van het vuur, voeg de avocado (zonder pit en schil) toe en stamp de soep fijn met een stamper. Schep de grove soep in een kommetje en voeg naar smaak de basilicum, kokos yoghurt en de peper toe.

Eet smakelijk!

Published on januari 26, 2022

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.