Een echte magnesium en ‘feel good’ bom!
Chocolade is mijn ‘guilty pleasure’.
Herken je dat? Dan is dit recept zeker iets voor jou.
En over dit chocolade gerecht hoef je je zeker niet schuldig te voelen.
Het gerecht is simpel & snel met maar 4 basis ingrediënten.
Magnesium
Als jij dol bent op chocolade, dan zou het zomaar kunnen zijn dat je lichaam wel wat extra magnesium kan gebruiken. Pure, donkere chocolade bevat namelijk veel magnesium. Per 30 gram ongeveer 16% van je ADH.
Maar in dit gerecht zit niet alleen veel magnesium door de chocolade, er zitten nóg twee magnesium ‘bommen’ in. Namelijk bananen en avocado.
‘Feel good’
Jouw craving naar chocolade kan, naast magnesium, ook verband hebben met het stofje tryptofaan. Dit aminozuur (eiwit) is zowel in chocolade als banaan te vinden. Tryptofaan is een grondstof voor de aanmaak van de neurotransmitter serotonine. En serotonine maakt je blij, makkelijk in de omgang, zorgt dat je keuzes kunt maken, maakt je minder angstig en zorgt voor een goede nachtrust.
Ingrediënten
- 1 bevroren banaan (zonder schil)
- 1 avocado (geschild en ontpit)
- 2 eetlepels rauwe cacao poeder
- 2 eetlepels maple syrop (mag, hoeft niet)
Voor de topping:
- 1 eetlepel kokosvlokken
- 1 eetlepel gehakte nootjes
- 1 takje verse basilicum
Voorbereiding:
Bevries 1 banaan (zonder schil) in de diepvries.
Bereiding
Mix alle ingrediënten (behalve de toppings) in een blender of keukenmachine. Schep vervolgens in een kommetje en bestrooi met de kokos/nootjes en basilicum.
Variatie
Ook lekker met verse aardbeien als topping en munt in plaats van basilicum. En je kunt dit gerecht ook maken met een niet-bevroren banaan. Je krijgt dan meer een chocolademousse in plaats van ijs.
Eet smakelijk!