Incompany programma’s

Stresspreventieprogramma’s

  • Is jouw organisatie voortdurend in verandering?
  • Is jouw team of organisatie gevoelig voor werkdruk en stress?
  • Merk je dat het verzuim door stressklachten oploopt?
  • Wil jij je medewerkers hierin beter begeleiden en weerbaar maken?

BPB biedt preventieve programma’s voor stressmanagement in jouw team of organisatie toegespitst op de diverse ervaringen van stress, van werkdruk tot chronische stress.

Wat bieden wij?

We trainen leidinggevenden en medewerkers naar een verhoogde weerbaarheid tegen stress en laten ook de positieve kanten van stress zien, zoals een betere prestatie. Medewerkers krijgen inzicht in hun energie- en stressbronnen en leren hoe ze het beste kunnen herstellen. Leidinggevenden leren hoe ze stress kunnen herkennen bij hun medewerkers en hoe ze hier tijdig in kunnen acteren. Onze programma’s worden afgesloten met concrete actiepunten om effectiever en met meer voldoening en plezier te werken.

Dit programma wordt volledig op maat gemaakt afhankelijk van de stressoren en behoeften van de organisatie.

Inzicht in werkdruk bij jouw medewerkers

Aan de hand van een wetenschappelijke onderbouwde Vragenlijsten, zoals de CSR Vragenlijst Stressklachten en de Werkenergieanalyse meten we de mate van stress en herstel bij jouw medewerkers. We krijgen inzicht in de energie- en stressbronnen op het werk.

Door deze scan geven we inzicht in de mate van stressklachten binnen jouw team of organisatie. We brengen in kaart bij welke medewerkers of teams chronische stressklachten een risico vormen voor toename van verzuim.

Aan de hand hiervan maken we een plan van aanpak op maat om risico op uitval door stressklachten binnen jouw organisatie te verlagen.

De kosten

Een incompany stresspreventieprogramma wordt op maat gemaakt voor een team, afdeling of organisatie. Neem contact op om de mogelijkheden te verkennen.