De Cortisolmanager

Module

Leer om te gaan met jouw stress met de Cortisolmanager

Ervaar je stress? Heb je steeds meer klachten, of ben je misschien al uitgevallen?

Dan is de eerste stap naar herstel begrijpen hoe stress bij jou werkt. Wist je dat er verschillende stresstypen zijn? Die allemaal een andere ontregeling hebben van de hormonale balans? En dat herstellen van stress dus een specifieke aanpak vraagt voor jouw type?


De Cortisolmanager is een programma waarin je ontdekt:
• Welk stresstype jij bent;
• Hoe het werkt voor jou;
• Wat je kan doen om echt te herstellen en terugval te voorkomen.

Het programma sluit naadloos aan bij onze multi-disciplinaire aanpak en visie met aandacht voor voeding, beweging en ontspanning/herstel. Daarmee is het ook een belangrijke bouwsteen in onze individuele maatwerktrajecten.

Je volgt het hybride E-health programma de Cortisolmanager in eigen tijd en tempo én je krijgt wekelijks persoonlijke begeleiding. De meeste deelnemers doorlopen het programma in 6 tot 8 weken. Wij monitoren je vooruitgang, geven feedback op de opdrachten en begeleiden je persoonlijk in twee (online)coachingsessies.

Hoe ziet het hybride programma eruit?
• een online intake;
• de Cortisolmanager bestaande uit 23 online lessen en opdrachten;
• 2 (online) coachingsessies;
• online feedback op jouw opdrachten en monitoring.

Wat levert het op?
Je leert met dit programma definitief omgaan met jouw stress in plaats van passief te wachten tot alles weer vanzelf goed komt.

Je krijgt:
• inzicht in wat voor jou persoonlijk werkt op het gebied van herstel van stress, voeding, beweging en ontspanning;
• duurzaam herstel van stressklachten.
Kortom inzichten en kennis waar je de rest van je leven baat bij hebt.

Boek nu

Ervaar jij of je medewerkers stressklachten? Wil je meer weten over stresstypen en duurzaam herstel van stressklachten? Zet dan nu de eerste stap en neem contact met ons op.

De Cortisolmanager leidt je stap voor stap en met concrete tips door je herstel. Elke dag een kwartiertje om de opdrachten uit te voeren en je merkt vanzelf dat je er steeds minder stress van krijgt. 

Ik vind het fijn om mijn stresstype te kennen en met fysieke inspanning de stress in mijn lijf te verminderen. Verder gebruik ik nog dagelijks de adviezen voor bewegen, ontspannen en het eten. 

Karin Horck, Opdrachtnemer realisatie NatuurNetwerk Brabant en gebiedsontwikkeling | Provincie Noord-Brabant 

Mijn ervaring met BPB is erg positief! Sinds de afsluiting van het traject merk ik dat ik veel rustiger en met meer vertrouwen in het leven sta. Het was fijn dat er vanaf verschillende expertises (zowel op het gebied van coaching, als voeding en ontspanning) gekeken werd naar wat mij zou helpen en hoe ik met behulp van deze aanpak mijzelf verder kon ontwikkelen. Daarbij heb ik veel over mezelf geleerd. De lessen en ervaringen kan ik in de rest van mijn leven en professionele carrière meenemen. 

Medewerker Vanderlande  

In het kort

Coach
Een BPB-coach neemt contact met je op voor een intake om de aanleiding en je vraag te verkennen . Vervolgens krijg je een link voor het programma en kun je starten.

Inhoud
Het programma richt zich op fysiek en mentaal herstel van stressklachten voor jouw persoonlijke stresstype. Je leert over herstel, voeding, ontspanning en beweging om vitaal te leven en werken.

Duur
Je volgt het programma in jouw eigen tijd. De doorlooptijd is tussen de 4 en 8 weken. Je plant met je coach in deze periode ook 2 sessies.

Investering
De ervaring leert dat werkgevers bereid zijn deze Module te vergoeden als onderdeel van een persoonlijk ontwikkelingsplan of ter preventie van verzuim. De kosten bedragen € 1.275,- excl. btw.

Locatie
Het programma en de feedback van de coach is online met daarnaast online of fysieke coachingsessies.