Ons verhaal

Het begon op ibiza

Wij, Cecile Collaris en Chantal Bartels hebben elkaar in 2014 ontmoet op Ibiza bij een retraite. Daar is het zaadje geplant voor het initiëren van een multi-disciplinair samenwerkingsverband van professionals om mensen te begeleiden naar duurzaam herstel van stressklachten. Ieder vanuit hun eigen persoonlijke ervaringen. Cecile ervaarde in de begeleiding van haar cliënten met kanker en/of burnout dat de basis van het herstel zit in de fysiologie, dat alleen coaching onvoldoende was. Chantal had bij haar eigen burnout in haar vorige werkend leven als advocaat het zo gemist dat iemand de regie nam over haar herstel vanuit de kennis over zowel de fysiologie als de dieperliggende oorzaken van burnout.

Burnout Preventie Brabant

In 2019 werd in de vorm van een vereniging Burnout Preventie Brabant opgericht. Samen met 13 bevlogen professionals groeide een organisatie die individuele maatwerktrajecten vanuit holistische visie aanbood en stresspreventieprogramma’s voor organisaties. We bleken aan de groeiende vraag voor multi-disciplinaire begeleiding te voldoen. HR wist ons goed te vinden. Ondanks, of misschien wel dankzij corona, groeiden we gestaag. Dit vroeg om een stap naar een bedrijfsmatige omgeving. De vereniging werd opgeheven.

En nu zijn we BPB

Met ingang van 1 januari 2022 hebben we een doorstart gemaakt als Burnout Preventie & Begeleiding (BPB) in de vorm van een coöperatie. We ontwikkelen naar regionale kernteams binnen en buiten Brabant. Hierdoor kunnen we meer cliënten bedienen. En we bieden nog completere programma’s aan. Onze ambitie is preventie. Voorkomen dat mensen burnout raken. Want de weg van herstel van een burnout is lang. Daarbij focussen we op positieve werkenergie vanuit het door BPB ontwikkeld model.